Testvértelepülés

Az „Aktív polgárság az erősebb EU-ba – Koprivnicki Ivanec 2019” projekt sikeresen megvalósult

Koprivnicki Ivanec Önkormányzata sikeresen és nagyon rövid idő alatt a Koprivnicki Ivanec Folklór Társaság tagjaival közösen megszervezte és végrehajtotta az “Aktív polgárság egy erősebb EU felé – Koprivnicki Ivanec 2019″ projektet, amelyet az Európai Unió 110 000 kn-vel finanszírozott a “Európa az Európáért” projekt keretében. polgárok ”. A 2019. augusztus 31-től szeptember 2-ig Koprivnicki Ivanec-ben tartott projekt támogatója a Koprivnicki Ivanec Önkormányzat, a Koprivnicki Ivanec Folklór Társasággal és a lengyel Gdow, a szlovákiai Demandica és a magyarországi Demjen önkormányzatokkal együttműködve, és a bevételt elköltötték. elsősorban a külföldi partnerek tagjainak elszállásolására, élelmezésére és szállítására.

Ez a nemzetközi projekt lehetőséget jelentett annak bemutatására és bemutatására, hogy a lengyel, a szlovák, a magyar és a horvát identitás hogyan köti össze, egyesíti és egyesíti minket európai családunkban, minden társadalmi hasonlóságukkal és különbségeikkel, különös tekintettel a kulturális területre. Ezért a projekt gerincét két folklór megnyilvánulásaink képezték: a 31. Szent Iván-kréta és a 4. Szent János-félhold.

Az Ivanec tábortűzek a Koprivnički Ivanec Folklór Társaság 1976 óta szervezett hagyományos folklór eseménye, amely ápolja és képviseli az eredeti örökséget: dalokat, táncokat, népviseletet és a Koprivnički Ivanec önkormányzat helyi lakosainak szokásait, és más horvát régiók kultúráját népszerűsíti. az európai nemzetek is.

Az idei 31. Ivan máglya ismét kétnapos esemény volt, két folklór estével. Az első a partnerországok képviselői. Magyarországot a Lengyelországi Demeni Vagányok férfi vokál együttes képviselte a Małe Zręczyce Folklore Ensemble, Szlovákiában a Demandicke perly női énekes együttes és a Golaból származó Prekodravski csengő horvát társulata. A második estét a DIF Koprivnicki Ivanec házigazdáinak és vendégeiknek, a ŽVS Rudarice Glogovacból származó bemutatójának szentelték.

Az Ivanec szentjánosbogarak lehetőséget kínálnak az örökség iránti szeretet kialakulására a gyermekek és a fiatal generációk körében, és megismerkedhetnek az öreg gyermekek játékaival. Mivel az egyik fontos európai iránymutatás a gyermekek és fiatalok fontosságának megerősítése, az idei negyedik Szent János keresztapát szerveztük a Kis európaiak műhely témájaként. Kresniceben az esemény folklór részéből és a régi gyerekjátékok versenyéből lengyel képviselőket képviselték: FA Małe Zręczyce és horvát: KUD Golubovec a Novi Golubovecből és a DIF Koprivnicki Ivanec.

Az EU kulturális különbségei és hasonlóságai témájában egy műhelyt tartottak a külföldi résztvevők és a házigazdák népviseleteinek bemutatásával és bemutatásával, és a témát további kulturális események egészítették ki. Így ebben az alkalomban bemutattuk a legértékesebb kulturális örökségünket: az ivance hímzés készítésének művészetét, elefántcsontos hímzéssel hímzett tárgyak megfelelő kiállításán és egy műhelyben, ahol a relevancia hímzés készítésének művészete is bemutatásra került. Az esemény végén a máglya égő hagyománya mutatta be a figyelmet.

A projekt három napja alatt nyilvános műhelytalálkozókat szerveztünk társadalmi témákban: Miért akarunk az EU-ba lenni, az európai erőforrások pénzgazdálkodása, az aktív uniós polgárok és az EU jövője tőlünk múlik, és aláírták a részt vevő önkormányzatok közötti együttműködési nyilatkozatot.

Augusztus utolsó és szeptember első napjait emlékezzük meg a DIF-ben és az önkormányzatban, kivéve a napsütéses meleg időjárást, mint az első és jelentős tapasztalatot egy nagyon igényes európai projekt megvalósításában, amely gazdag tartalommal, találkozással és számos tapasztalat megosztással a nemzetközi partnerek és az európai nemzetek között.

IMG_0196 IMG_0321

 

 


AgriaNet.hu - weblapkészítés, online marketing, design